Jaaha, päivä tässä vaiheessa. Eskari sängyssä, taisi juuri nukahtaa. Esikoinen makaa sohvalla ja lukee, yllätys yllätys, Harry Potteria. Mies vielä maalla. Esikoisella huomenna yhdeksään meno joten saa valvoa "vähän" myöhempään.

Tänään on olo ollut ihan maanantaissa.Monta kertaa on joutunut korjaamaan ajatustaan että ollaankin JO tiistaissa.

Laskin töissä että lomaan 12 viikkoa. Töistä varasin lääkäriajan Esikoiselle että saataisiin niitä himskatin allergialääkkeitä. Terveydenhoitajaa selvästi harmitti kun kerroin milloin minulle käy ja milloin ei käy se aika. Kun ei kuitenkaan ole mistään kamalan akuutista hommasta kyse niin pitää sovitella se työaikoihin. Työmatkaa on 28km niin ei viitsisi sitä ajella ylimääräistä keskellä päivää. Mutta aika saatiin ensiviikolle vapaapäiväksi. Sitten soitin päivähoitotoimistoon jonne ilmoitin Eskarin kesän hoitotarpeen. Miehen loma varmistui vasta näin myöhään. Eli Eskari on kesäkuun loppuun asti hoidossa. Miehellä on loma heinäkuussa ja minulla elokuussa. Esikoinen sitten seikkailee kesäkuun "yksinään" kotosalla. Pitää kysellä minun vanhemmiltani koska poika voisi mennä heille lomaa viettämään. Esikoinen on vähintään viikon viettänyt mummin ja papan kanssa koululaisena kesälomiaan. Poika nauttii selvästi siellä olostaan, saa kaiken huomion ja kaverikin löytyy naapurista. Papan kanssa kalastavat ja mummin kanssa katsovat telkkaa yötä myöten...Kuitenkin kun välimatkaa on reilut 300km niin ei kamalan usein tapailla.

Pyörälenkillä käytiin taas illalla. Ihana ilma. Uimarannasta melkein jo jäät sulaneet. Meillä on lähin uimaranta 200m päässä. Ja kilometrin säteellä löytyy jo useampi ranta. Maalla 6km päässä on mummon ja ukin ranta ja sauna. Heidän kesämökki on myös kuuden kilometrin päässä. Että vettä on jokapuolella. Itse kun on kasvanut paikkakunnalla missä ei suuria vesistöjä ole niin täällä tuntui alussa hassulta kun jokaisella on vene jossain rannassa ja mökki tai talo jonkun järven rannalla. Toisaalta miehestäni tuntui hassulta asua "meilläpäin" kun sitä omaa rantaa ei ollutkaan. Muistan aina kun ensimmäisenä keväänä täällä näin jäänmurtajan virralla. Se tuntui todella eksoottiselta. 

Prinsessaohjelma tulee subilta. Amerikkalaista unelmaa. Nyt on olo niin väsynyt että se sopii hyvin tunnelmaan.