Eilen oli pojilla toinen päivä kahdestaan koulun jälkeen. Kuopus ehti tulla kotiin ja vartin päästä mies lähti töihin, puolen tunnin päästä tuli isoveli kotiin.

Kuopus soitti kello 15.15 että hänellä on pää kipeänä. Sanoin että ottaa särkylääkkeen, isoveli kyllä osaa sen antaa. 15.20 Kuopus soitti, itki puhelimeen että ei ota särkylääkettä. 15.25 Esikoinen soitti että pikkuveli oksentaa vessassa, puhelimeen kuului hirveää ulinaa ja huutoa ÄIITII ÄIITII. 15.30 Kuopus soitti ja minä sanoin että lähden tulemaan kotiin. Poika oli mennyt sänkyyn ja nukahtanut heti. Kotimatkalla Esikoinen ehti soittamaan pari kertaa: vessassa on lattialla oksennusta eikä hän voi mennä sinne. Sanoin että käy pihalla...

Että semmosta. Ilta kului sohvalla, poika peiton alla ja minä hieroin jalkoja. Sitä särkylääkettä ei suostunut kyllä ottamaan. Kuumekkin nousi. Kuopuksella alkaa flunssa todella usein oksentamisella. Vauvana oltiin ihmeissään että mikä tauti on kyseessä.

Mulla olisi tänään ollut iltavuoro ja sain sen jo eilen vaihdettua aamuun. Minä tulin kotiin 17.00 kaupan kautta ja mies lähti vuorostaan. Tänään poika on jo ollut pirteämpi kun ei ole päähänkään särkenyt, kuumetta kyllä vielä on. Onneksi mies pystyi olemaan päivän pojan kanssa, meillä töissä semmoinen härdelli että oksat pois.

Kun tulin kotiin Esikoinen oli tietokoneella ja kaveri toisella koneella. Tulin poikia moikkaamaan ja huomasin että Esikoinen oli mesessä yhden TYTÖN kanssa. Luokkakaverin. Poika sulki suhteellisen nopeasti koneen.

Huomenna töihin. Miestä vähän sapettaa kun taitaa tulla sisälläolopäivä. Ei pääse puuhommiin, Kuopus on ollut innolla mukana touhussa. Mutta eihän se sairaus aikaa kysy.