Se on lokakuu sitten. Sunnuntaina(kin) otettiin leppoisasti. Aamupäivällä oli Kuopuksen luisteluharkat. Pitää ostaa pojalle uudet luistimet. Ovat isoveljen vanhat ja vähän "lössykät".

Tänään vapaapäivä. Vettä on satanut koko päivän. Naapurin koirat ovat taas alkaneet ulista. Keväällä se oli ongelma ja silloin koirille hommattiin jotkut pannat....En tiedä tarkemmin mutta ulina loppui. Nyt taas kun koirat jäävät kahdestaan kotiin niin se ulina alkaa. Ei kivaa kuunneltavaa. Mies jo sanoi asiasta naapurille. Ne pannat on kuulemma lainassa jossakin. Odotellaan. Toisella puolen naapureilla on vastasyntynyt vauva ja sen itkun kuulin tänään ensimmäistä kertaa. Taisi herätä unilta takapihalla. Kun on yksin kotona kuulee kaikenlaista.

Kuopuksen koulu loppui juuri. Katsotaanpas milloin poika tulee kotiin. Riippuu aina saako kävelyseuraa vai ei että koska kotiutuu. Kaverin kanssa kävely kestää vartin pitemää...

Kun on lokakuu niin Kuopuksen synttärit lähestyy. Kova suunnittelu jo meneillään. Ketä kutsutaan, mitä tarjotaan sunmuuta. Osa synttärikutsuista jo tehty. Kutsut pitää antaa ennen syyslomaa kun juhlat pidetään syysloman jälkeisenä lauantaina. Huh huh. Lievästi kauhulla muistelen Esikoisen synttäreitä ekallaluokalla...Kuopus on kyllä maltillisempi kutsujen kanssa. Esikoinen kutsui melkein kaikki luokan pojat.

Käsityörintamallakin edistyy. Joululahjaksi tuleva ponco on hapsuja vaille valmis. Ja kuviahan tulee. Sitten joskus. Tulee, tulee.