Tietokone ei oikein toiminut, oli hiiri rikki. Nyt on uusi tilattuna ja vanhasta koneesta on tuommoinen museoaikainen hiiri käytössä. Hankala käyttää.

Lauantaina vein Kuopuksen aamulla Ukin ja Mummon luo. Mummo oli tehnyt Esikoiselle villasukat:

215914.jpg

Kysyi sitten Kuopukselta minkä väriset hän haluaisi. Mustat. Mummo sanoi käyvänsä heti maanantaina ostamassa lankaa kun mustaa ei varastoista löytynyt. No minä kävin sitten töistä tullessa Prismassa ostamassa Mummolle lankaa. Mustaa seiskaveikkaa ja moniraitaa. Mummo ilahtui, ei ollut "raaskinut" koskaan ostaakkaan tuota moniraitaa. Mutta sitten hänelle iski huoli että mitä hän meille neuloo. Yritin selittää että ei MEILLE tarvitse kaikista langoista mitään neuloa. Onhan hän meidän perheen pitänyt villasukissa viisitoista vuotta. Kai minä nyt voin muutaman kerän lankaa joskus viedä. Sanoin että neuloo kenelle vaan, onhan noita lapsia ja lastenlapsia. Eli luultavasti on sitten kuitenkin tulossa melko monet sukat Mummolta tänä talvena.

Sitten löysin itselleni nämä langat:

215915.jpg

Aivan ihana väri. Joululahjoja...Hartiahuivia yrittelen. Kehittelin ohjetta itse, katsotaan mitä tulee.

Sunnuntaina meillä olikin HALLIpäivä. Jäähallia ja uimahallia. Mitäs sitä sadepäivänä muutakaan.

Kuopuksella oli tänään esitys muille ekaluokkalaisille. Siis koko luokalla. Pojan kaveri oli "tunnustanut" välitunnilla jännittävänsä sitä esitystä. Poika oli myös tunnustanut. Kuopus oli selvästi huojentunut siitä että joku muukin jännitti. Vaikka sitä äiti kuinka selittää ja selittää että jokainen jännittää jotakin. Mutta kun sen kuulee kaverin suusta niin sitten sillä on vaikutusta. Poika on myös miehen kanssa puhunut jännittämisestä. Kertoi sitten minulle että isäkin jännitti koulussa...Joo, miehellä oli kanssa maha kipeänä ja anoppi oli käyttänyt poikaa ihan lääkärissä. Ja se kipu kuulemma jäi sinne.

Huomenna meillä onkin Kuopuksen kanssa reissupäivä. Mennään ISOONkaupunkiin silmälääkäriin. Mulla siis vapaapäivä ja Kuopuskaan ei pistä ollenkaan pahaksi vaikka koulupäivä jääkin väliin. Olen melko varma että silmälasit pitää hankkia. Pojan mielestä se olisi kamalaa. Kenelläkään POJALLA ei ole hänen luokallaan...No, katsotaan sitä sitten huomenna.

Ukkojen syyslomareissu muotoutuu. Lähtevät ensi maanantaina ja tulevat ke tai to. Esikoinen kyllä haaveili jäävänsä pitemmäksi aikaa ja tulevansa linja-autolla myöhemmin. Mullahan on töitä tiiviisti koko viikko. Mutta kyllä ovat koululaiset lomansa ansainneet!