Joo, ei ole oikein jaksanut. Töissä hirmu kiire. Kotona hommia on riittänyt. Ihan poikkipuhki aina. Ensi viikolla ei ole kuin kaksi työpäivää! Ainakin tämän tiedon mukaan. Uskon kun näen. Tällä viikolla saadaan joulun työvuorolistat. Pyysin siihen vapaata 12 päivää. Tasoitusvapaat ja JP-päivät pois. Olisi kyllä hyvä juttu kun onnistuisi. Olisi samanpituinen loma kuin koululaisilla.

Pojilla sujuu nyt tuo iltapäivisin olo suhteellisen hyvin. Esikoinen jopa neuvoo läksyissä Kuopusta ja muutenkin ottaa ulos mukaansa. Nyt on aamut harjoittelussa. Tiistaina herätin Kuopuksen vähän aikaisemmin ja katsoin että poika saa vaatteet päällensä. Molemmat istuivat aamupalalla kun lähdin töihin. Mies jo oli töissä. Esikoisen "vastuulla" oli kouluunlähtö. Hyvin oli mennyt. 100m olivat kulkeneet yhdessä ja sitten isoveljen kaveri oli lyöttäytynyt porukkaan. Olivat ehtineet ajoissa kouluun. Kuopus totesi vaan illalla että kokoajan pitää opetella uusia asioita. Nii-iin.

Meillä hajosi digiboxi. Ei tule virtaa ei. Eli BB:tä ei katsota ei. Melkein kesti koko sarjan. Katotaan netistä miten käy. En osta uutta, saa mies ostaa jos ostaa. Edellisen ostin minä kun miehen mukaan sitä ei tarvita meillä (toistaiseksi). Mutta eniten tuo mies sitä subbia taitaa tuijottaa. Ja Esikoinen katsoo Simpsoneita. Mutta nyt ollaan neljän kanavan "varassa".

Koulukuvaukset oli pojilla tälläviikolla. Esikoinen sanoi että "olit sitten unohtanut rastittaa sen kohdan missä sille kuvaukselle annetaan lupa". Nimikirjoitus kyllä oli paikallaan. Mutta kyllä oli sekava paperi! Esikoinen oli itse laittanut rastin kohdalleen. Opettaja sanoi että katsoo muuaalle eikä näe kun poika rastittaa ruudun. Kuopuksen opettaja oli itse laittanut rastin.

Kyllä tuota lunta kaipaa! Jouluna olisi aikaa käydä luistelemassa ja hiihtää. Voihan sitä tietenkin uimassakin käydä.

Miten saadaan pienen kirkonkylän liikenne sekaisin? Järjestetään paikallisessa S-Marketissa asiakasilta (vai mikä sen nimi nyt oli...). Joulupukki, ohjelmaa ja ruokaa. Kyllä oli porukkaa liikenteessä! Ei löytynyt parkkipaikka muuten helposti. Ei jonotettu syömisiä Kuopuksen kanssa, ei edes täytekakkua. Tultiin kotiin syömään. Mutta Esikoinen oli kavereidensa kanssa paikalla ja hyvin oli ruoka maistunut, ei tarvinnut edes iltapalaa syödä kotona! Hyvä hyvä, kotiinpäin!

Kuopus oli tosi väsynyt, nukahti heti sänkyynsä ilman mitään erikoistoimenpiteitä. Siis ei tarvinnut käydä vessassa eikä juoda enään vettä. Eikä jalkoja tarvinnut hieroa eikä kertoa kuinka monta yötä vielä kun saa avata joulukalenterin ekan luukun. Kyllä tuo joululoma tulee tarpeeseen! Ekaluokkalaisella ollut varsinainen myllerrysten syksy. Kaikkea uutta tulee tuutintäydeltä. Ei ihme että vähän väsyttää. Ja vielä pitää harjoitella tonttuleikkiä joulujuhlaan. Onko siihen äiti pakko osallistua? Minä en tykkää olla tonttuna...