Huomenna siis Eskarin kevätjuhla. Poika ilmoitti laittavansa farkut ja hupparin päälle. Hieman asiasta keskustellessamme hänkin myöntyi hieman juhlavimpiin vaatteisiin. Vaaleat kesähousut ja siisti kauluspaita, rentoa mutta kuitenkin siistiä.

No sitten Esikoisen pukeutumiseen. Perjantaina heillä on koulussa "oman väen " juhlat. Kotii tuli lappu jossa lukee näin: "Koulukasvatuksessa pyrimme huomioimaan arjen uurastuksen keskellä myös juhlallisuudet, joidin liittyy kasvatus esteettisten arvojen kunnioittamiseen ja oppimiseeen. Yhteistyössä myös tältä osin toivomme, että kiinnittäisitte kotona tähän asiaan huomiota siten, että oppilaiden pukeutuminen kevätjuhlassa olisi taphtumaan sopivaa (=suomalaisen asiallinen tyyli arkiselle farkku- ja lenkkitossukäytännölle). Just.

Mähän olen asiasta ihan samaa mieltä. Onko kaikki? No pojalla ei ole ns. juhlakenkiä eikä niitä nyt tähän tilaisuuteen hankita. Skeittikengät siis jalkaan. Housut? Mustat farkut ovat mielestäni siistit. Paitaan voi vähän panostaa. Pojalta löytyy pitkähihainen ruutupaita missä on valkoiset hihat. Onkohan rehtori nyt tyytyväinen? Poika ihmettelee sitä miksi perjantaina pitää PUKEUTUA. Lauantaina on kirkossa päättäjäiset ja sinne nyt on aina laitettu "vähän" parempaa päälle. Mutta uskonpa että aika monessa kodissa käydään mukavia keskusteluja asiasta.