163695.jpg

Ensin olimme Tampereelle kaksi yötä. Hieno kaupunki, hieno hotelli, hienot ilmat. Tampere on minulle TÄRKEÄ kaupunki. Kun muutin kotoa pois  19-vuotiaana suuntasin matkani Tampereelle yhdeksi talveksi. Muistan aina syyskuun ja matkan kun rautatieasemalta kävelin kohti keskustaa.

Särkänniemi on hyvä kohde. Olimmekin siellä kaksi päivää, siis ostimme sen toisenpäivänrannekkeen. Ja se kannatti. Nähtävää on kuitenkin niin paljon, yhdessä päivässä ei millään ehdi. Ja nytkin jäi jotain näkemättä/kokematta. Tuolla karusellissa meitin pojat on!

163696.jpg

Tämä hieno kuva on otettu laivalta. Tampereelta suuntasimme Helsinkiin ja suoraan satamaan. Kuopus osti laivasta kauan unelmoimansa monsterin. Ja se oli tosiaan sängyssäkin kaverina. Kova unilelu sanoisin. Otin sen kyllä pois kun poika nukahti...

Tukholmassa kävimme kiertoajelulla ja museossa missä oli viikinkinäyttely. Paljon katsomista.

163697.jpg

Sitten laiva saapui Helsinkiin ja jäimme sinne kahdeksi yöksi hotelliin. Ilmat edelleen suosivat meitä. Esikoisen kanssa kävimme Ankkarokissa ja mummi matkusti Kuopuksen seuraksi. Sunnuntain vietimme suomenlinnassa. Todella hieno kohde! Kuopus odotti kovasti sukellusveneeseen tutustumista. Ja kaikki nuo luolat ja onkalot viehättivät poikia. Kokopäivän tutustumiskohde ehdottomasti. Varsinkin kun siellä ei alvariinsa käy.

163698.jpg

Helsingistä autolla hurautimme Pyhtäälle, Munapirtin saareen lomanviettopaikkaan. Siellä oli se psoriasisliiton perheleiri. Kuva on otettu parvekkeeltamme. Hienosti meni viisi yötä. Sää oli mitä mainioin, ainoastaan naapurimaan savut nyt vähän aamupäivisin haittasivat. Tuli uitua oikein kunnolla. Lomaohjelma oli mukavaa ja ruokailut seisovovasta pöydästä herkullisia. Tuli painoakin kaksi kiloa lisää...