Eilen oli sitten se odotettu ja (pelätty) siivouspäivä. Ihan hyvin meni. Kuopus kyllä totesi aamulla että hän ei ehdi yhtään elämään kun pitää vaan siivota. Työnjako oli selkeä: Kuopus hääräsi poikien huoneessa koska pääosin sotkut siellä on hänen aikaansaannoksiaan. Esikoinen imuroi matot, lattiat ja vei matot ulos ja tamppasi ne. Pitää myöntää että matot saivat kyllä kyytiä...Minä sitten pyyhin pölyt ja pesin lattiat. Järjestelin tavaroita sunmuuta. Mies oli rakennuksella. Petivaattet vein vielä illemmalla ulos niin kyllä oli puhdasta! Tai onhan täällä vieläkin. Ainakin vähänaikaa.

Kinkun paistoin myös eilen. Tänään sitten keskitytään ruokapuoleen muutoin. Esikoinen yökylässä. Kun kotiutuu sieltä paistetaan torttuja ja leivotaan jotain. Tehdään lihapullia. Meillä on joulupöydässä niitä aina kun maistuvat pojille. Täälläpäin Suomea tehdään aina paisti jouluksi. Se tuntui aluksi tosi hassulta kun kuitenkin on kinkku. Mutta nyt olen savolaistunut ainakin senverran että paisti löytyy pöydästä.

Kuopus on ulkona. Pyysi juuri puukkoa. Aikoo vuolla keppiä.

Kävin aamulla hankkimassa vielä muutaman lahjan. Kuopus jäi katsomaan lastenohjelmia. Kovasti tuli kyselyjä: mitä ostat, mistä ostat, kenelle ostat. Kun tulin kotiin kasseihin haluttiin kurkkia. Erilainen joulu nyt kun pojalle on selvinnyt kuka ne lahjat hankkii.

Kova tuuli ulkona. Siwan pihalla on myynnissä joulukuusia ja ne lentelivät pitkin pihaa ajotielle asti.

Alotin illalla tekemään lapasia Kuopukselle. Mustat joihin tulee pääkallo. Poika hoputtaa kokoajan:neulo, neulo. Kiire saada ne käteen.

Nyt tekemään ruokaa.