Toinen vapaapäivä jo menossa. Eilinen meni paljolti lepäillessä. Uimassa käytiin ja yhden maton sain pestyä. Nyt on vielä tuo iso matto pesemättä. Sitten homma ohi tältä suvelta.

Esikoinen pesäpalloharkoissa ja Eskari touhuaa ulkona. Pitäisi uusi nimi keksiä Eskarille.

Ruokakaupassa nähtiin Eskarin tuleva ope. Penaali on jo pakattuna. Reppu on sama kuin eskarissa, kelpaa kuulemma oikein hyvin. Koulureitti on tuttu, mitä sitä harjoittelemaan enään. Olen kotona ainakin kolme viikkoa koulun alusta, hyvä juttu. Silloin kun Esikoinen aloitti koulun olin Eskarin kanssa kotona koko talven. Suunnittelin että saatan ja haen koulusta ensimmäisen viikon, sitten vähitellen lyhennän sitä saattamismatkaa. Parin päivän päästä poika sanoi ettei tartte enään...Jotakin samaa ajattelin Eskarin kohdalla. Ei tiedä vielä miten luokkakaverit kulkevat, jäävätkö iltapäivähoitoon sunmuuta. Jännää. Ehkä enemmän äidille kuin pojalle, ainakin vaikuttaa siltä. Kuopus lähtee kouluun...Jotenkin haikea olo. Taitaa tulla tippa linssiin ekana koulupäivänä. Pitääkin taas muistuttaa miestä että rasvaa tuon lukon ovesta. On meinaan niin tiukka välillä että Eskarilla on vaikeuksia saada ovi auki sisältä että ulkoa. Esikoinen nauroikin että Eskari myöhästyy koulusta kun ei pääse kotoa ulos...

Esikoisella on kasvit keräämättä. Pitääkin taas mainita asiasta. Maanantaina kun lähdetään reissuun niin sen jälkeen on melko vähän aikaa ennen koulun alkua.

Yes. Reissuun. Suuntana Tampere-Helsinki-Tukholma-Pyhtää. 12 yötä poissa kotoa. Esikoinen jo vähän suree kun ei näe kavereita...Illalla unohti kännykän kotiin kun oli kavereillaan ja minä toimin sitten puhelinvastaajana. Viimesiin puheluihin en enään viitsinyt vastata. Vilkasta tuo sosiaalinen elämä 11-vuotiaalla.

Nyt touhuamaan!