Jos minua väsytti illalla niin nyt väsyttää 12-vuotiasta. Oli valvonut koko yön. Vähän torkkunut autossa kotimatkalla. Jee. Nuotiota olivat polttaneet 12 tuntia. Oli siellä vanhemmat mukana...Pojat olivat kuitenkin olleet läheisessä saaressa teltassa yötä. Kovin tuntui olleen mukavaa. Äsken heitteli palloa sängyssä ja otti räpylällä kiinni. Sitten tuli hiljaista. Menin katsomaan niin nukkui sen haiseva räpylä kasvoillaan...Herätin pojan ystävällisesti. Nyt lähti softista kavereiden kanssa tuonne metsään. Oli puhe että mennään seitsemältä saunaan ja sitten nukkumaan.

7-vuotiaan luokkakaveri tuli kylään ja pojat kävi uimassa. Minä neuloin laiturilla. Aloitin tekemään semmoista ihanan vihreää lapasta. Kahdesta eri langasta. Kokeillaan mitä siitä syntyy. Selviä syksyn merkkejä. Minä innostun taas neulomisesta!

Kuopus pakkasi reppunsa. Todistuksen allekirjoitin. Tajusin että mies ei ole katsonut kummankaan pojan todistusta. Ei viime kesänä nähnyt Esikoisen todistusta. Sitä hehkuttelin hänelle heti tuoreena ja hän sanoi että kyllä sen ehtii...No ei ehtinyt kymmenessä viikossa.

Nyt tulee päiviin rytmi koulun myötä. Tietää missä pojat päivisin ovat. Nukahtavat iltaisin ja jää sitä kuuluisaa omaa aikaa. On kavereita ja on tekemistä. Toisaalta on kiireisiä aamuja ja hoputusta läksyjen tekoon. On muistettavaa ja muistuttamista kaikenmaailman asioista. Joo.

Vettä sataa. Nyt kastuu pojat siellä metsässä. Tulisi kotiin.