Tämä päivä vielä, joo. Mutta en lähde sinne palaveriin. Pää on kipeä, särkylääke ei auta, nenä vuotaa sunmuuta. Lepäillään että jaksetaan tehdä töitä pe ja la. Kuopuksella ei ole enään kuumetta että huomenna sitten kouluun.

Miehelle tuli eilen työpaikan joululahja postissa. Fiskarsin veitsisetti, hyvä lahja, juuri meille tarpeellinen. Minä sain tiistaina töistä kaksi peittoa ja tyynyä. Ja nekin oli juuri meille tarpeelliset, hankintalistalla ollut jo pitemmän aikaa. Kyllä nyt passaa ahertaa taas.

Eilen maksettiin matkan loppuerä. Nyt sitten vaan odotellaan. Ja odottavan aikahan on pitkä.

Illalla oli kamala härdelli. Kun yhtäaikaa mies oli lähdössä töihin, Esikoinen nukkumaan ja Kuopus ei millään ollut halukas nukkumaan. Paloi käämit totaalisesti. Että se siitä rauhallisesta nukkumaanmenosta! Tänään herättiin kyllä jo seitsemältä kaikki (paitsi mies joka oli juuri mennyt nukkumaan) että toivottavasti tänään jo väsyttää Kuopustakin.

Kuopuksella olisi tänään luokkakaverin syntymäpäiväjuhlat. Katsotaan nyt meneekö vai ei, miten jaksaa. Kesällä ostin kaksi pakkausta jotain pyykinpesuainetta ja kylkiäisenä tuli tuommoinen Legon  poliisiauto. Laitoin sen kaappiin ajatellen juuri näitä synttäreitä. Nyt näytin sen Kuopukselle että kävisikö kaverille lahjaksi. No kyllähän se kaverille kävisi mutta Kuopus ehdottomasti haluaa sen. Nyt hän sanoi että ei mene synttäreille. Seuraavan kysymyksen varmaankin arvaatte...Ei, et saa autoa vaikka et menisikään synttäreille...Ja minä en anna periksi. Ostaa kuulemma samanlaisen omilla rahoillaan. Siitä vaan.

Poikien luokkakuvat tulivat. Toisella on erittäin onnistunut luokkakuva ja toisella yksityiskuva on parempi.

Ostin muuten alkuviikosta kinkun. Monena vuonna on käynyt niin että juuri semmoinen minkä haluaisin on jo loppu täältä meidän kirkonkylältä. Mutta nyt ei hätää.