Tuon kysymyksen Kuopus esitti eilen saunassa. Olivat koulussa asiasta puhuneet ja J oli sanonut että se joulupukki on ihan satua mutta R kyllä uskoo joulupukkiin. No totuuden minä pojalle kerroin. Seuraavan kysymyksen varmaan arvaattekin: kuka ne lahjat ostaa? Eli nyt voi odottaa kovempia "vaatimuksia" noiden lahjalistojen laatijalta.

Ilta oli rauhallinen kun Esikoinen oli yökylässä. Mieskin tuli töistä vasta 22.00 jälkeen. Semmoinen kevyt 15h työpäivä...

Tänään käytiin jäähallilla luisteluharkoissa. Sinnekkin meno oli aluksi tosi jännää pojan mielestä mutta nyt lähtökin sujuu jo kivuttomasti. Luistelutaidot ovat kehittyneet huimasti, jarrutus tuottaa vähän hankaluuksia. No niin se kyllä tuottaa minullekkin.

Yritän nyt tehdä parannuksen ja aloittaa säännöllisen viikkosiivouksen. Heh heh. Ehkä mä joskus aikaisemminkin olen niin ajatellut. Mutta eilen otti vähän pannuun. Päätin siirtää hellan paikoiltaa ja sieltähän alta löytyikin vaikka mitä. Sitten kun nostan katseeni niin näen liesituulettimen suodattimen jota en aikoihin ole pessyt. Ja sitten kurkistin uuniin ja sekin kaipasi pesua...Eli tommoset harvemmin tehtävät hommat jää ihan kokonaan kun se kaikki energia menee ihan siihen perussiivoukseen. Ja kun sen tekee harvoin siihen menee aikaa ihan kamalasti...Katotaan miten käy.

Kuopus tuli pihalta sisälle ja Esikoinen lähti vielä kylään. Hernekeitto porisemaan (puhtaalle) hellalle.