Esikoiselle nousi vielä yöllä uudelleen kuume joten kouluun ei ollut asiaa. Miten minusta tuntui ettei poika ollut edes kamalan pahoillaan. Se joulunäytelmä nääs...Keskiviikkona on pikkujoulut niin sitten menoksi.

Eilen kävin kioskilla ja siinä jonottaessa myyjä tuli työvuoroon kamalalla kiireellä, takki auki ja hiukset sekaisin, oli myöhässä. Meni töissä olevan myyjän luo ja supatti: Nyt on kyllä meidän avioliitto loppu...Lopusta en saanut selvää. Myyjä vastasi: en kuule mitään kun hurisee nuo koneet. Hassu tilanne, mihin sitä nyt korvansa laittaisi, nainenkin oli niin tohkeissaan ettei varmaan edes tajunnut kuinka monta ihmistä sen tilanteen näki ja kuuli. Semmoista.

Mies iltavuorossa.

Kolme työpäivää vielä ennen LOMAA. Ja kouluakin kolme päivää. Töissä jokainen kertoo missävaiheessa jouluvalmistelut ovat. Tänä vuonna Kuopus haluaa oman pikkukuusen, laittaa sen tuonne poikien huoneeseen. Olohuoneeseen tulee sitten isompi versio. Kyselin mieheltä onko jo sen kuusen katsonut metsästä valmiiksi. Meinaa aina jäädä viimemetreille. Ja yleensä se tahtoo olla muotopuoli. Isäni on aina tarkka kuusen valitsija. Katsoo sen valmiiksi jo kesällä, laatuvaatimukset ovat kovat ja se pitää ottaa metsänhoidollisesti oikeasta paikasta...Olen yrittänyt sitä miehelle selittää mutta ei ole mennyt vielä jakeluun. Poikien mielestä se on aina hyvä kuusi minkä isä valitsee, hyvä niin. Ihmettelevät aina että miten niin ei ole kaunis kuusi?

Autossa jäätyi taas kuskinpuoleinen ovi. Hassun näköistä kun meikäläinen ahtautuu autoon apukuskinpuolelta. Mutta aamulla kun pääsin töihin ovi aukesi, oli riittävän pitkä ajomatka niin auttoi.

Esikoinen vaan valvoo ja katsoo telkkaa. Ei voi nukkua kun ei voi hengittää. No onhan se vaikeaa.

Kävin töistä tullessa Siwassa ja siellä oli kovat tarjoukset. Ostin vesipyssyn (!) kummipojalle lahjaksi. No onhan ne jo huhtikuussa. Mutta aleprosentti oli -70!!! Ja se on semmonen ISO pyssy. Ja joulukoristeetkin oli jo puolella hintaa. Todella kannattava reissu. No ostinhan minä leipää, maitoa, nuudeleita ja mehuakin.

Jouluruokaa en ajattele ennen torstaita. Silloin teen kauppalapun ja perjantaina kun on jo vapaapäivä (ja tilipäivä missä on vuoden bonus...) käyn ruokakaupassa. Nyt Esikoisen viereen sohvalle.