On tänään leivottu pipareita, ja koristeltu:

302834.jpg

302830.jpg

302836.jpg

Koristelijana kuten arvata saattakkin 7-ja 11-vuotiaat poikamme. Kyllä minäkin muutaman koristelin mutta eihän niistä tullut noin hienoja. Itse en kyllä yhtään leiponut, paistoin vaan. Joulutorttuja väkersin kyllä pellillisen.

Eilen Esikoiselle nousi kuume. Taitaa olla tämä flunssa nopeaa sorttia, molemmilla ollut vuorokauden kuume ja kurkku kipeänä. Eli huomenna koluun. Esikoinen kyllä haaveili jos sairaus jatkuisi eikä tarvitsisi mennä joulujuhlaan...

Aamulla oltiin Kuopuksen kanssa jo luisteluharkoissa. Olikin viimonen kerta tänä vuonna. Tammikuussa sitten uudestaan. Voi kun tulisi vielä ulkojäät joululomalle, kun olisi aikaa luistella. Nyt on pakkasta ja maa valkoisena, jospa se tästä.

Neljä työpäivää jäljellä ennen lomaa. Ja koulupäiviäkin on neljä jäljellä. Koulussa tuntuu olevan melko rentoa. Jos töissäkin olisi? Voisi viedä lautapelejä ja pelailla niitä...Voisi viedä karkkia ja herkutella...Voisi lähteä luontoretkelle...Tai ihan jotain muuta?

Mies ilmoitti että menee jouluaattona siskonsa pojalle joulupukiksi. Lähtee klo 17 ja tulee klo 19. Just. Asuvat korvessa. Jos "oikean" pukin tilaisi niin tulisi kovin kalliiksi. Muulla ei liene väliä. Mies joka ei osaa sanoa ei (sukulaisilleen).

Viime joulun olimme vanhempieni luona. Tapana ollut että vuorovuosina olemme siellä ja kotona. Minun kotona jouluperinne on sama vuodesta toiseen. Jo lapsena päätin "omasta" joulusta seuraavaa: ruokaa saa myös ennen jouluateriaa klo 17.00. Piparkakkuja saa syödä koko joulukuun eikä niitä piiloteta. Saunassa ei tarvitse käydä ennen jouluateriaa. Joululauluja ei tarvitse laulaa. Silleen.