Ruoka oli joo valmiina ja pojatkin saapuivat syömään. Esikoinen järkyttyneessä mielentilassa, kyyneleet silmissä. Mitä on tapahtunut?

Poika oli ollut kaverinsa ja tämän kahden serkun (tyttö ja poika naapurikaupungista) kanssa kävelemässä kevyenliikenteenväylällä, ajotienlaidassa. Tämä kaverin serkkupoika oli heittänyt muovisen kidermunan (siis se keltanen juttu...) ajotielle juuri auton alle. No kuski oli pysähtynyt ja alkanut huutamaan ja kiroilemaan. Nämä lähtevät juoksemaan karkuun ja mies saa Esikoisen kiinni ja kaataa maahan. Repii hiuksista autoon Esikoisen ja tämän serkkupojan. Lähtee viemään poikia poliisiasemalle. Täällä tuppukylässä se on kiinni viikonloppuna joten tuo pojat kaverin kotiin. Siellä ei ole ketään kotona.

Että tämmöistä.

Esikoinen oli ottanut kännykkään muistiin auton rekisterinumeron. Soitin rekisterin perusteella auton omistajan ja sain nimen. Puhelinluettelossa ei ollut nimeä. Mies jatkoi toimia. Soitti numerotiedusteluun ja sai numeron. Numero ei vastaa ja mies jättää vastaajaan viestin.

No se mies soitti takaisin. Puhui kiihkeästi ja ei oikein saanut toinen puheenvuoroa ollenkaan. Hän ei katso nuorison toilailua läpi sormien. Hän on ennenkin puuttunut asioihin. Soittaa toisen pojan vanhemmille.

Just.

Pojathan tekivät väärin, sitähän ei kukaan kiellä. Eniten tässä mättää tuon miehen käytös. Poliisiasiahan tuo olisi, tietenkin. Käytiin äsken kaupassa ja poika pälyili ympärilleen josko sitä autoa näkyisi. Minkälaiset arvet tuo juttu jättää? Nuoriso oppii miten aikuinen käyttäytyy. Väkivaltaa vaan peliin.