Aamulla satoi rankasti ja PAKOTIN sadetakkia Esikoisen päälle. Ei kuulemma onnistu. No sade laantui melkein kokonaan ja suostuin tuulipuvuntakkiin. Kai sekin on t-paitaa parempi. Kuopuksen vein autolla kouluun ja tein viikonlopun ruokaostokset samalla reissulla.

Tänään tulee Esikoisen kaveri yökylään. Eli mukavaa huumoria 11-ja 13-vuotiaan temmeltäessä. Tänään tuleekin se kamala elokuva Hei me lennetään taas (tai jotain sinnepäin)...Suunnittelivat sen katsovansa ja mun hommaksi jäi hankkia juotavaa ja chipsejä. Onnistuu.

Aamulla laitoin pomolle viestiä onnistuisiko talviloma tammikuuksi. Jopa vastasi nopeasti:onnistuu. Eli nyt on reissu Kanarialle varattuna. Mieskin lähtee mukaan. Se on ihme homma. Pojat oikein pari kertaa kysyivät: lähteekö isäkin? Mutta näin on, koko perhe on lähdössä lomamatkalle. Taitaakin olla ensimmäinen kerta Kuopuksen syntymän jälkeen. Siis jonnekkin pidemmälle. Minä olen poikien kanssa reissannut. Mutta hieno homma. Neljä kuukautta aikaa tapahtua vaikka mitä. Neljä kuukautta aikaa säästää rahaa...

Kirpparilta löysin kaksi cd-levyä tietokoneelle missä on satu ja pelejä ja lisäksi kirja. Toinen oli Batman ja toinen taisi olla Spiderman. Yhteensä kuusi euroa! Ja todella hyvässä kunnossa olivat molemmat. Taidan antaa Kuopukselle toisen viikonloppuna ja toisen säästän synttäreille. Halpa lahja...

Kuopus alkoi eilen valittamaan ettei tykkää opettajasta. Esikoinen sanoi että kukaan ei tykkää opettajastaan...No kuitenkin aloin sitten kyselemään miksi? Syyksi paljastui opettajan kova ääni. Poika istui ennen takapulpetissa mutta siirtyi nyt eteen istumaan. ( ei nähnyt taululle, silmälääkäri lokakuussa....). Ja opettaja joutuu välillä vähän komentamaan paria poikaa luokassa. Toinen ei pysy paikallaan ja toinen kysyy koko ajan "koska on välitunti". Enpäs kadehdi ollenkaan ekaluokankaan opettajia.

Esikoisella oli taas ollut elämänsä paras liikuntatunti. Siellä oli ollut saksalainen opettajaharjoittelija jonka kanssa sitten puhuttiin englantia.  Ja se oli ollut tosi nastaa.

Nyt puuhaamaan jotakin ennen koululaisten tuloa.