Iltavuoroa iskee päälle tänään. Pojat jo lähti kouluun. Lievää väsymystä havaittavissa, allergialääkkeetkin tietenkin vaikuttaa ja onhan tätä kouluvuotta jo reilusti takana. Kuopus kysyy joka aamu että monta päivää koulua jäljellä...

Esikoinen sai hyvän numeron biologian kokeista. Täydet pisteet oli saanut vastauksista jotka käsitteli murrosikää ja siitä miten lapset saavat alkunsa. Niinhän se on että se mikä kiinnostaa se luetaan oikein tarkkaan.

Itsellä on vielä seitsemän työvuoroa ennen kesälomaa.

Viikonloppuna sain jonkinmoisen kohtauksen ja siivosin keittiön yläkaapin. Ollaan asuttu tässä asunnossa nyt 11 vuotta ja olen innokkaasti säilönyt tyhiä lasipurkkeja. Siis jos niitä joskus tarvitsisi. No nyt heitin ne lasinkeräykseen, muutaman jätin. Pitäisi muuttaa useammin niin tulisi käytyä kaikki kaapit kunnolla läpi. Kirpputorilla on pöytä. Eilen kävin katsomassa niin kaupaksi ei ollut mennyt oikein mitään. Ikävä raahata tavaroita takaisinkin.

Sirkuskin kävi paikkakunnalla mutta me ei sinne mentykkään. Iski pienoinen budjetinylitys...Olin täydellisesti unohtanut Esikoisen luokkaretkirahaston, siihen kerätään kuukausittain rahaa. No, maksoin ne sitten kerralla pois. Ja viikonloppuna lähdetään reissuun niin rahaa taas palaa. Kuopus varsinkin olisi halunnut sirkukseen kun KAIKKI muut menee. Opettajakin oli käynyt välitunnilla lippuja ostamassa. Kuopus siinä vähän kitisi asiasta niin Esikoinen sanoi tyynesti: Kaikkea ei saa mitä haluu. Jotenkin oli meikäläisen äänensävyä havaittavissa.

Esikoisella tällä viikolla kolmet kokeet. Nyt on loppukirin paikka. Opettaja oli sanonut että numerot ratkeaa vasta viimeisenä perjantaina, illalla...Poika uskoi. Tuohan on opettajalta se vanha kikka että saadaan oppilaat vielä pysymään rauhallisna loppuun asti. No hyvä jos toimii. Kuulemma varsinkin käyttäytymiseen voi vaikuttaa todella positiivisesti kun jaksaa nämä viimeiset päivät...