Esikoisella ei taas ole kaveria. Pari on mökillä, pari isällään viikonlopun. Siis tylsää, tylsää, tylsää. Aamupäivän oli kiitettävästi tietokoneella. Käytiin metsälenkillä ja Esikoinen kääntyi kesken pois, oli kuulemma tylsää. Mutta Eskarin kanssa meillä oli hauskaa. Sattui vielä olemaan jotkut kirkkovenekisat (!) ja rannalta niitä katseltiin. Reissun saaliina oli yksi tennispallo ja olutpullo, tyhjä.

Siis Esikoinen lukee, lukee ja lukee. Sanoin että menisi pihalle lukemaan. Ei, tylsää. Onpas ihanaa kun kesäloma alkaa viikon päästä. Kaverit reissaa eikä ole maisemissa juuri silloin kun me ei reissata. Eilen poika sanoikin että ihanaa kun loma alkaa niin saa valvoa. Just. Itse aamulla lähtee töihin joten ei jaksa kukkua öitä läpi. Sanoin ettei kyllä varmaan ole tietokoneella tai katsele telkkaa yöllä. Hän kuulemma lukee...Meillä ei kamalan iso asunto ole joten kun muut nukkuvat niin kamalaa meteliä ei voi pitää. Niin, lomaa on 10 viikkoa koulusta.... No ovathan koululaiset lomansa ansainneet. Mutta vanhemmillakin pitäisi olla samanpituinen loma. Ensi kesänä täällä on sitten kaksi koululaista...Huh, huh. Ei ajatella vielä.

Nyt Eskarilainen huutelee ovella että TULE JO. Pyörälenkille ja leikkipuistoon, sinne kauemmas.Tullaan, tullaan. Esikoinen, tuutko mukaan? En, on tylsää...