Esikoisella oli tänään terveydenhoitajan tarkastus. Pituutta on 158.5 cm! Äitin pikku poika. Kyllähän tuota pituutta meidän suvussa riittää, isäni on yli 190cm ja itse olen 175cm. Esikoinen on aina ollut ikäluokan suurikokoisimpia. Syntymämitat: 5 250 ja 56. Sairaalan vaattet ei oikein tahtonut mahtua, piti jemmata itselleen niitä uusimpia jotka eivät vielä olleet kutistuneet. Omia vaatteita en tajunnut sairaalaan mukaan ottaa. Ajattelin että näinkö hankalaa tämä vauvan pukeminen on! Onneksi päästiin kotiin ja 60cm vaatteet oli sopivia.

Sitten olivat terveydenhoitajan kanssa puhuneet murrosiästä. Poika heitti mulle lehtisen aiheesta. Sanoin että lueppa sinäkin tämä. Ei kuulemma tarvitse. No, vien lehtisen pojan huoneeseen jos vaikka kuitenkin kiinnostaisi.

Kuopus tekee yleensä läksyt heti koulun jälkeen, ennen isoveljen tuloa kotiin. Tänään hän ei jaksanut. Alkoivat sitten yhtäaikaa niitä tekemään. Ja siitähän ei sitten tullut mitään! Kamala tappelu. Homma päättyi siihen että Kuopus tökkäsi isoveljeä jalkaa juuri terotetulla lyijykynällä. Housujen läpi tuli ihoon jälki. Ja kamala huuto. Lähdettiinkin sitten Kuopuksen kanssa ulos haravoimaan. Huomiseksi pitää kouluun viedä lehtiä joten nekin tuli sitten samalla kerätyksi. Vielä puuttuu nuorimmaiselta muutama rivi kirjoitusläksystä. Onkohan flunssa tulossa kun on poika niin väsynyt ja kiukkuinen...