Niin se vaan on mennyt viisi päivää vapaata ohi, nopeasti sanoisin. Se on aina viimeisenä vapaapäivänä niin että alkaa jo miettimään seuraavaa työpäivää. Aivot raksuttavat: mitä huomenna. Ei se olekkaan ihme että yhden päivän vapailla ei pääse töistä irti.

Aamupäivällä oli luisteluharkat. Sitten Kuopuksen luokkakaveri tuli kylään ja sitten poika menikin sinne. Ja kello oli jo viisi siinävaiheessa. Mies tuli reissusta ja lähti taas: töihin. Eipä ole ollutkaan yövuorossa pitkäänaikaan, viimeksi kesällä.

Esikoinen katsoo tuota Tarua Sormusten Herrasta. On lukenut ne kaikki ja osa löytyy videollakin meiltä. On vaan niin pitkä leffa että telkka menee yhdeksän minuutin päästä kiinni ja poika sänkyyn. Kohta joudan kyllä itsekkin. Nyt vapailla on tullut nukuttua paljon, miten sitä unta riittääkin.

Keitin hernesopan, eipähän tarvitse huomennakaan miettiä mitä syödään.

Pari joululahjaa vielä hankkimatta ja kaikki paketoimatta. Ensi viikolla hoidan asian.

Matkan loppumaksu pitää myös hoitaa alkuviikosta. Eihän tässä ole enään kuin viisi viikkoa niin JO ollaan reissussa. Matkalaukku pitää ostaa. Olen aina lainannut vanhemmiltani, kai sen voisi jo itselleenkin ostaa.

Kuopus lukee innokkaasti KAIKEN mitä eteen sattuu. Otti seiskan käsiinsä ja luki etukannesta: hakattiin kadulla. Sitten pieni keskustelu aiheesta...Miehen kanssa ollut aina tapana puhua enganniksi jos ei välttämättä haluta poikien kuulevan jotain asiaa. Mutta nyt tuo Esikoinen jo taitaa ymmärtää/puhua isäänsä paremmin kieltä. Sanoinkin pojalle että saa reissussa sitten käyttää englantia, ostaa vaikka jätskit. Sehän se on parasta harjoitusta. Muistan itse lukion tokalla kun oltiin Ahvenanmaalla luokkaretkellä ja päätin rohkeasti käyttää ruotsia kioskilla. No se myyjä vastasi suomeksi, olin nolona.. Tai ollessani kielikurssilla englannissa katsottiin ravintolan ulkopuolella sanakirjasta mitä ham on suomeksi. Kirjoitetaanko se nyt noin? No siis kinkku suomeksi. Mutta muistan sen kyllä aina, tärkeä sana tietenkin, ainakin pizzaa tilatessa.

Nyt koisimaan. Ja vielä mainostan että kuusi (6) työpäivää siis edessä....